Vil du helst eje Er EUR-paller eller en europalle dit foretrukne valg?

Hvis der debatteres transport af dyre varer, er der jævnligt en udveksling af forskellige holdninger angående hvad for en løsning, der er mest optimal. En del vælger f.eks. primært skibe af en betragtelig størrelse, alt imens de andre deltagere i snakken sværger til fly eller tog. Fælles for alle uden undtagelse er dog, at det uagtet transporteringsmetoden er væsentligt med gode og stærke paller, hvorpå lasten kan stilles undervejs. Ved dette trin stilles det klassiske spørgsmål: Hvad er den foretrukne investering – EUR-paller eller en europalle…?

Ja, det er lidt besværligt at sige, eftersom EUR-paller reelt har meget til fælles med en europalle. F.eks. er begge paller ISPM-15 verificerede, hvilket betyder, at pallerne er varmebehandlede og godkendte efter den aktuelle standard. En sådan behandling minimerer muligheden for, at du uden dit vidende kommer til at overføre insekter samtidig med dine lastvarer.

Som hovedregel kan du forvente, at hver europalle kan udstå 1½ ton. I fald din last er mere tungtvejende, må du dog ej blive nervøs. Du kan nemlig i stedet vælge at stable flere forskellige af dine træpaller oveni hinanden og således styrke deres bærekraft. To paller resulterer fx i en vægttolerance på rundt regnet 3 T. Dog må det ikke være det, som inspirerer dig til at indhandle, at du benytter en europalle og ikke EUR-pallerne, idet EUR-paller har en lignende vægttolerance og desuden, i lighed med europaller, er gode for miljøet. EUR-pallerne er nemlig rimelig kostbare som genbenyttelsespaller, hvilket vil sige, at du faktisk ”låner” pallerne og simpelthen kan tilbagelevere dem i det øjeblik, du ikke længere har brug for dem.

Af den årsag er der udelukkende et at ytre, der er, at du uanset din beslutning er sikret stabile paller.