Næste påfund som kvinde på jobjagt: Jeg er blevet tilmeldt et vikarbureau Herning, hvor jeg har min hverdag.

Nu har jeg været på jobjagt i snart et år, og jeg må forsøge mig med noget nyt. Derfor har jeg meldt mig i vikarbureau Herning. Jeg er færdiguddannet inden for arkitektur, men der er stor konkurrence, og jeg har ikke ret meget erfaring. Så måske er jobs igennem et vikarbureau vejen til, at jeg kan opnå flere kompetencer på CV’et og endvidere har nogle opgaver at stå op til om morgenen. Selvfølgelig er det lækkert ikke at skulle ud på cyklen på regnvejrsmorgener, men jeg savner altså at komme op og gøre mit arbejde.

Min søde veninde er hos Vikarbureau Holstebro, og hun har også været sendt ud gennem Vikarbureau Horsens. Hun har forklaret mig, at hun mest kom ud på virksomheder, når de ansatte var syge, skulle på ferie eller skulle på barsel. Jeg synes, det kunne være dejligt med sådan en barselstjans, hvor man jo kan arbejde samme arbejdsplads 7-10 måneder.

Nu har jeg fået registreret mig, og så dukker alle spørgsmålene op: Hvor mon jeg kommer hen? Mon det er nok at være tilmeldt hos ét vikarbureau? Hvor længe går der, før de ringer? Hvad er timelønnen? Og vil jeg holde af at være vikar?

Hvis jeg snarere får flere enkelte ansættelser af for eksempel et par dages varighed er jeg lidt nervøs for, hvordan jeg takler det med at være helt ny og komme ind udefra. Man når vel ikke engang at huske navnene på de nye kolleger, før du skal stoppe igen. Til gengæld kommer jeg til at se rigtig mange forskellige steder, og hvem ved – måske bliver de glade for mig et af stederne, så jeg kan fortsætte…