Guitarhelte – kan de lære dig at spille guitar?

De fleste piger og drenge begynder at spille guitar fordi de på et tidligt tidspunkt i deres liv er blevet fascineret af en eller flere guitarhelte – inspirationen kan sagtens komme fra deres egne forældre, men som oftest får de den fra en markant guitarist i deres yndlingsband.

Det er altid vigtigt at have forbilleder og rollemodeller – også inden for musik. Uden rollemodeller kan det nemlig være svært at have noget at stræbe efter. Heldigvis er der dog rigeligt med rollemodeller i form af dygtige guitarister, som du kan tage fat i, når du går i gang med guitarundervisning.

Berømte el guitarister

Kigger man tilbage i det 20. århundrede er Jimi Hendrix blot én af de allerstørste guitarister, som de fleste guitarister ser op til. Jimi Hendrix var helt igennem fænomenal rock guitarist og betragtes som en af de mest indflydelsesrige musikere nogensinde.

Blandt de mere moderne guitarister er John Mayer også værd at se op til og ikke mindst have i baghovedet, når du er til guitarundervisning. John Mayer nemlig en langt bedre guitarist end han er sanger, hvilket siger en del. John Mayer er nemlig blandt verdens dygtigste guitarister, hvor særligt hans tekniske kompetencer er værd at lade sig imponere over.

Godt nok kan det sjældent lade sig gøre at få personlig guitarundervisning af de store guitarhelte, men derfor kan du alligevel lære en masse af dem – lyt til deres guitarspil igen og igen, studer deres teknik på YouTube og forsøg at finde ud af, hvordan de har skabt eller skaber deres egen unikke guitarsound.

Derudover har det også en motiverende effekt at have nogle rollemodeller. Hvad end din guitarundervisning går godt eller dårligt er det altid opløftende at se verdens bedste gøre, hvad de er bedst til. Samtidig giver det også en blod på tanden til at gå endnu mere til den, når den står på guitarundervisning.

“Jeg starter altid på akustisk guitar, når jeg skriver en ny sang. Det er nemlig en god lakmusprøve på sangens kvalitet, når man hører den fremført alene på en akustisk guitar. Du risikerer ofte at ende i en blindgyde, hvis du laver sange på computer fordi samples og deslige sagtens kan dække over en dårlig sang.”

- Martin Gore, Depeche Mode

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>