Er du ejer af et slidt tag, der har brug for en omgang tagrensning?

Et tag kan let blive snavset grundet regnvand, alger og mos. Dette vil ikke mindst gøre dit tag hæsligt at se på, det hærger også et tag. Regn kan nemlig gøre, at der kommer fugt ikke kun på oversiden af tagpladerne, men også på bagsiden af tagpladerne, hvilket gør, at taget langsomt destrueres. Det tager lang tid at lægge et splinternyt tag, og det er en stor udgift. En istandsættelse indeholdende tagrensning samt maling vil gøre dit tag ligeså smukt, og derudover koster det kun ¼ af et nyt tag. Et tag, der har fået en tagrensning, er derudover ligeså modstandskraftigt som helt nye tagplader.

Idet dit tag får en istandsættelse, vil det først blive gennemset for samtlige fejl, skader og mangler, hvorefter det udbedres. Derefter skal taget have udført en tagrensning, hvor det til at starte med vaskes, hvorefter taget renses grundigt ved brug af en børste, ikke blot på tagoverfladen, men også der hvor tagpladerne overlapper hinanden samt i alle kanter og hjørner. Nu skal taget skylles efter med vand, og så er alt skidt blevet fjernet, hvorefter dit tag kan få en algeforebyggelse så der forebygges ny begroning. Nu er taget klar til at males.

Der er mange forskellige slags tag fremstillet af forskellige slags materialer. Alle slags tag kan renoveres, og næsten alle tag kan tåle højtryksspuling. Dette gælder eksempelvis bølge og skiffer eternit og tage, som laves af rustbeskyttet stål. Tage lavet af tegl er svage og kan derfor ikke tåle højtryksrensningen, men de kan stadig godt få en algebehandling. Tagpladerne i et virkelig gammelt tag kan være opbygget med asbest, der er kraftigere end helt nye tagplader, så selvom de er beskidte, slidte og begroede, kan de sagtens få en tagrensning og maling og slutte med at være så nydelige som nye tagplader.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>