En del forskellige slags valgfag på en efterskole

Er det noget for dig med et interessant skoleår? Er svaret ja, så rekommanderer jeg dig at vælge efterskole! Der er lidt over tohundredehalvtreds efterskoler her i Danmark – både på Sjælland, på Fyn, i Jylland foruden en på Bornholm. En efterskole er en dansk skoleform, og her har teenagere på cirka 15 år muligheden for at udføre fra 8. til 10. klasse. I princippet er det en kostskole, hvor man både bor samt går i skole. Teenagernes faglige foruden personlighedsmæssige evolution har efterskoler indflydelse på, og grundet det kommer de unge godt fra start til voksenverdenen.

Ikke en efterskole er magen til de andre, dvs., at der så sikkert, som det er sagt, findes en efterskole, som matcher dig. Efterskoler for elever, der har særegne fornødenheder er der eksempelvis, blandt andre skoler til nogle, som lider af ordblindhed. Skolerne er ejer af en masse forskellige frivillige fag, arrangementer og rejser. Det er oven i købet muligt at vælge en efterskole med fælles interesse for samtlige elever. Det er f.eks. en fodbold- og håndboldefterskole.

Det siges, at bare eet efterskoleår kan sammenlignes med tre menneskeår. Det er vel forståeligt, når man tager til eftertanke hvor meget, du faktisk på blot eet år gennemlever. Du kommer ligeledes til at få rigelige gode venner, som du raskt kommer til at kende, af den grund at I lever sammen: bor sammen, går i skole sammen såvel som evt. rejser sammen. Flertallet af alle efterskoler besidder linjefag såvel som talrige forskellige selvvalgsfag ud over de obligatoriske fag. Af den årsag må du selv beslutte, hvordan lektionerne vil komme til at se ud.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>