Desværre har farmand nedsat hørelse

Min mening er, at min farmand muligvis har fået tinnitus, og han har derudover fået en nedsat hørelse. Ørelidelsen tinnitus er en fornemmelse af en lyd, som man kan have, selvom der ej kommer lyd i ørene fra dine omgivelser. Min far gengiver det som, at det suser i hans øre. Det har efterhånden stået på i nogle måneder, og det virker som om, at det bliver mere og mere slemt. Jeg synes, det er ganske vanskeligt for mig, da han nemlig altid har været den person, der lyttede, når jeg har haft brug for at sige noget, der var sket. Nu hvor han ikke har sin gode hørelse længere, derimod en nedsat hørelse, har vi ikke plapret ligeså meget med hinanden, det savner jeg.

Årsagen til, at den gamle har nedsat hørelse, er en støjskade, for han er forhenværende håndværker og benyttede ikke høreværn. Det er i alt fald mit gæt. Der formodes, at lidelsen tinnitus er forårsaget af destruerede høreceller i den indre del af øret, sikkert også på grund af en skade forårsaget af larm. Det minder mig om, at jeg skal huske min bror, som er musiker, på, at han skal gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far med til ørelægen på torsdag, der skal vurdere hans hørelse. Vedkommende videresender ham nok til en høreklinik, som laver en omhyggelig undersøgelse af hans hørelse. Så vurderes der, om løsningen på problemet vil være et høreapparat.

Man kan købe en god del uens slags høreapparater, og hvert enkelt høreapparat bliver rettet til, så det passer til hørenedsættelsen. Far skal sandsynligvis have et bag-øret høreapparat. Disse høreapparater består af 2 parter; apparatet selv omme bag ved ørene samt et lydrør, som fører lyden hen til en prop i overgangen mellem det ydre øre og mellemøret og derefter ind i trommehinden. De førstående høreapparater bruges til vanskelige hørenedsættelser og til mennesker, som har behov for tilpasning af lyden. Det er op til en selv, hvorvidt man vil modtage behandling samt tage imod høreapparatet gratis fra de offentlige høreklinikker, eller hvorvidt man gerne vil have tilskud til at få høreapparatet fra en blåstemplet privat høreklinik eller af forhandlere, som samarbejder med høreklinikker. Efter min mening er det generøst, at du kan modtage det helt gratis af en høreklinik. Høreklinikker tager sig vist godt af deres kunder.

Som tidligere sagt har far været på en larmende arbejdsplads, og når alt tages i betragtning var det nødvendigt at anvende et høreværn, er min far et godt eksempel på, da for meget støj netop kan give dig en høreskade. Jeg hørte for noget tid siden, at sådan cirka 60 procent af dem, der arbejder i et støjende miljø, ej bruger høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et rockband, og jeg tror virkelig, at han ligesom vores far får et høreproblem, i tilfælde af at han ikke snart begynder at benytte musikerhøreværn, når han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>