Behandl multipel sklerose eller lignende autoimmune sygdomme med behandling med Interferon Beta

I en periode har jeg lidt under at være virkelig træt og haft en mærkelig summende følelse overalt. Alligevel havde jeg på ingen måde forberedt mig på det kæmpemæssige chok vi fik, da den praktiserende læge fortalte mig om diagnosen. I kølvandet på utallige neurologiske undersøgelser på Skejby var dommen nemlig klar; jeg lider af en af de mest frygtede autoimmune sygdomme: dissemineret sklerose. Den dag slog lynet ned i familiens ellers så fredelige hverdag.

I den første tid efter, at min diagnose blev stillet, har det optaget mig meget, hvorledes det vil influere på min fremtid såvel som for vores vidunderlige drenge og min kæreste, at jeg nu har en sklerose diagnose. Har vi stadig mulighed for at rejse af sted på de storbyferier, som vi elsker så højt, og kan jeg drøne rundt med ungerne? Jeg er nu begyndt at se nærmere på mine muligheder for en effektiv behandling, da det står klart, at jeg overhovedet ikke er parat til at sige farvel til de ting.

En af de absolut mest anvendte behandlingsmuligheder til at bekæmpe sklerose er helt sikkert Interferon Beta medikamentet fra den tyske medicinalgigant Merck Serono. Det er den pga., at en sklerose behandling med Interferon Beta nedsætter hastigheden på den demyelinisering, som autoimmune sygdomme som multipel sklerose medfører. Ved at anvende Interferon Beta kan man som følge deraf ofte både øge tiden mellem sygdomsudbruddene og formindske deres effekt.

Før jeg beslutter mig for at sige ja til Merck Seronos behandling, vil jeg alligevel spørge, om der er nogen af jer herinde, som ved noget om virkningen af Interferon Beta mod dissemineret sklerose eller evt. en af de andre autoimmune sygdomme, det kan bruges ved?