Arbejdsløs nyuddannet i Allerød: Nu tilmelder jeg mig hos et vikarbureau Allerød.

Nu har jeg altså været nyduddannet og ledig i tæt på et år, og jeg bliver nødt til at kaste mig ud i noget nyt. Så derfor har jeg kontaktet vikarbureau Allerød. Jeg er uddannet inden for statskundskab, men der er hård konkurrence, og jeg har kun lidt relevant på cv’et. Det kan være, at jobs via et vikarbureau er vejen til, at jeg kan opnå mere arbejde på cv’et og oven i købet har noget brugbart at stå op til om morgenen. Det er selvfølgelig behageligt ikke at skulle ud af fjerene på snevejsmorgener, men jeg savner altså at skulle ud og udføre mit arbejde.

Nu har jeg fået registreret mig, og først nu begynder alle spørgsmålene at dukke op: Mon det er nok at tilknyttet ét vikarbureau. Hvor lang tid går der, op til at de ringer? Hvor mon jeg bliver sendt hen? Hvad er timelønnen? Og bliver jeg glad for at være vikar?

Min kære veninde er hos Vikarbureau Herlev, og har forinden været ansat via Vikarbureau Esbjerg, da hun for nogle år siden hun boede i Jylland. Hun har har berettet for mig, at hun mest skulle ud på kontorer, når de ansatte skulle på ferie, var syge eller skulle på barsel. Jeg synes, det ville være dejligt med sådan en barselstjans, hvor man jo kan være knyttet til samme virksomhed i en længere periode.

Får jeg i stedet flere korte ansættelser af måske nogle ugers varighed er jeg en kende nervøs for, hvordan jeg håndterer sådan at være ukendt og komme ind uden forudgående kendskab til opgaverne. Man når vel ikke engang at kende navnene på virksomhedens ansatte, før du skal slutte igen. På den anden side oplever jeg en masse forskellige steder, og hvem ved … måske bliver de glade for mig et af stederne, så jeg kan fortsætte der.